fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби


Сигнали за корупция


Държавна агенция „Архиви“ се включи в инициативата „Мениджър за един ден“
13.10.2017

На 12 октомври 2017 г. Държавна агенция „Архиви“ беше институция домакин по инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“, с обявени 34 позиции в София и цялата страна. Мениджъри за един ден в архивите бяха 27ученици и студенти. Всички те се запознаха с историята и структурата на институцията, архивните и административни дейности, които Агенцията извършва. Споделен беше практически управленски опит и поставени задачи за реално изпълнение.

Председателското място в Държавна агенция „Архиви“ за един ден беше заето от Елизабет Ганчева, възпитаник на 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри“– София, заместник-председател на агенцията беше Любомира Петкова от 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри“ – София, главен секретар беше Магдалена Георгиева – ученичка в 108 СУ „Никола Беловеждов“ – София, директор на дирекция „Публичност на архивите“ – Диляна Терзиева, ученичка от 137 СУ „Ангел Кънчев“ – София, а Мелания Славкова и Александър Сиклунов – студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, заеха съответно постовете на директор на дирекция „Централен държавен архив“ и държавен експерт в същата дирекция.

Ученици и студенти бяха мениджъри за един ден и в държавните архиви във Варна, Велико Търново, Добрич, Габрово, Пловдив, Враца, Плевен, Видин, Благоевград, Търговище, Русе, Пазарджик и Разград. Всички участници получиха сертификати за постижение.>>