Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Представяне на гостуващата изложба „Палестина - Светата земя“ в Смолян
20.12.2018

Държавен архив - Смолян и Община - Смолян организираха съвместно представянето на гостуващата фотодокументална и етнографска изложба „Палестина - Светата земя“.

На 18 декември 2018 г. в залата на архива Негово Превъзходителство д-р Ахмед Ал Мадбух - Извънреден и пълномощен посланик на Палестина в Република България и Доайен на дипломатическия корпус, откри изложбата, която в продължение на две седмици - за Коледните и Новогодишните празници, може да бъде видяна от смолянчани. Гайдарският състав "Апостол Кисьов" при читалище "Христо Ботев 1871" внесе празничност в залата. Посланикът бе силно впечатлен от тяхното изпълнение, вълнуващо благодари и пожела това да е началото на нашето културно сътрудничество.

Изложбата включва две експозиции - етнографска, с експонати от национални носии, предмети на бита, сувенири и фотоекспозиция, представяща древните традиции, културата, историческите и природните феномени на Светите земи на Палестина. Представени са фотоси, отразяващи основни моменти от живота и делото на Ясер Арафат, носител на Нобелова награда за мир, както и такива, които са запечатали красотата на древните градове, традициите и др. Могат да се видят „Синята Джамия Ал Акса“, изработена от седеф, Корана с корици в седефен обков и „Тайната вечеря“, изработена от дърво.

https://www.smolyan.bg/bg/news/view/4104


 


>>