Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


9 ЮНИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА АРХИВИТЕ
10.06.2020

В чест на международния празник, който тази година се провежда под мотото „В подкрепа на обществата на знанието“, Държавен архив – Габрово връчи грамоти в две категории: на г-жа Силвия Рангелова за „Читател на годината“ – с 62 посещения и използвани над 230 архивни единици; в категорията „Приятел на архива“ – на Фондация „Габрово преди и сега“, популяризирала архивното богатство чрез създадените видеа и колажи „Непознатото Габрово“. В категория „Дарение за 2019 г.“ беше номинирано дарението на наследниците на Евтим Дабев, получено от Габровския архив по повод 60-годишнината на архива.

На Международния ден на архивите и на 160-годишнинана на Габрово архивът посвети дигиталната изложба „Пощенските картички – мост между миналото и бъдещето“. Тя е своеобразна визуална история на Габрово – с неговите значими места и личности, носталгия и прогрес, всичко онова, което формира облика му в хода на новата история на България.

Празничният ден с нас споделиха г-жа Стефка Василева – дългогодишен ръководител на Държавен архив – Габрово, г-жа Вела Лазарова – журналист от в. „100 вести“ и г-н Илко Илиев – наш дарител и сътрудник. Получихме поздравителен адрес от г-жа Невена Петкова – Областен управител, и поздравления от г-жа Кристина Сидорова – народен представител, както и от колеги от сродни институции, дарители, партньори, читатели и приятели.>>