fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Изложба „Юлското утро на кюстендилския рок“
09.09.2015

На 3 септeмври 2015 г. в „Драматичен театър“ – Кюстендил беше открита изложбата „Юлското утро на кюстендилския рок“, организирана от Rock Pilgrims и Държавен архив – Кюстендил. Експозицията включва снимки на музиканти и рок групи от Кюстендил от периода 1960–1990 г., като в термина рок са включени стиловете рок енд рол, мелъди рок, блус рок, прогресив рок, психеделик рок, пънк рок, ню уейв, хард рок, джаз рок, кънтри рок, балада и др.

Под звуците на жива музика, с импровизирани изпълнения от гостите  музиканти на известни рок парчета, кюстендилци разгледаха с интерес подредените табла, аранжирани от известния кюстендилски фотограф Петър Китанов и началника на архива Петър Шейков.


                                                   

Изложбата ще остане около двадесетина дни, след което оригиналните материали ще постъпят в Държавен архив – Кюстендил. Първоначално ще бъдат регистрирани като частично постъпление, а на един по-късен етап, с приемането на още документи по темата, ще бъде обособена колекция „Музика“ с документи и снимки от всички музикални жанрове от Кюстендилско.

>>