fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

baner proekt_FA.jpg
baner proekt_12.jpg
baner proekt_3.jpg
baner proekt_2014.jpg
ape_BU.jpg

Сигнали за корупция


Документалната изложба „ЗА СЕБЕ СИ Кирилъ Шиваровъ“ в ДА – Варна
19.07.2017

 На 14 юли от 18 часа в Държавен архив – Варна бе открита документалната изложба „ЗА СЕБЕ СИ Кирилъ Шиваровъ“, посветена на 130 години от рождението на големия български скулптор Кирил Шиваров (15.07.1887–26.03.1938). Изложбата е под патронажа на Министерство на културата и в партньорство с Държавна агенция „Архиви“. Нейни автори са АНДАРИ – Анатолий Радев и Дария Василева.

Изложбата бе открита от Вл. Владимиров, нач. отдел „Държавен архив“ – Варна, който даде думата на Дария Василева, за да прочете официалните писма и поздравителни адреси.  Пламка Бошнякова, директор на Дирекция „Публичност на архивите“ в ДАА,  поздрави гостите и авторите и говори за партньорството между АНДАРИ и Държавна агенция „Архиви“. Анатолий Радев разказа за творческия път на изложбата от възникването на идеята до експонирането й. Последен от официалните лица говори Александър Карагьозов, композитор на музиката на името Кирилъ Шиваровъ.

Изложбата ще бъде експонирана в залата на Държавен архив – Варна до 28 юли, а в началото на месец ноември ще бъде открита в София, в изложбената зала на Държавна агенция „Архиви“.>>
ISDAТърсене в
ДИГИТАЛЕН АРХИВ


търси

banner_guides.gif


NERA

Особено ценни и уникални документи

Търсете тук

Дарители