Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

baner proekt_FA.jpg
baner proekt_12.jpg
baner proekt_3.jpg
baner proekt_2014.jpg
ape_BU.jpg
caf_v1_02logo_site_1.jpg

Сигнали за корупция


Изложбата „Радой Ралин в огледалото на времето“ беше открита в зала „Архиви“
07.11.2019

На 7 ноември 2019 г. в зала „Архиви“ беше открита изложбата „Радой Ралин в огледалото на времето“. С нея Държавна агенция „Архиви“ отбелязва 15 години от смъртта на видния български хуморист и сатирик, 51 години от унищожаването на тиража на сборника с епиграми „Люти чушки“ и по естествен начин ни доближава към отбелязването на 30 години от началото на политическите промени у нас. Заедно със сайта „Промяната 1989. Преди и след“ ДА „Архиви“ следва политиката си да бъде „огледалото на времето“.

На откриването, за личността, творчеството и архивните документи на Радой Ралин в Централния държавен архив говориха доц. д-р Михаил Груев - председател на ДАА, г-н Кин Стоянов - син на сатирика, и г-н Гроздан Караджов - негов близък приятел и съмишленик.

Г-жа Иванка Гезенко от ЦДА  представи накратко експозицията, която съдържа 100 оригинални шаржа, портрети и екслибриси на Радой Ралин, правени от известни художници и карикатуристи, част от архивния фонд на Радой Ралин в Централния държавен архив. Показани са и негови епиграми от сборника „Безопасни игли”, обгорял екземпляр от унищожения през 1968 г. тираж на „Люти чушки“ и личната му пишеща машина.

Изложбата може да бъде разгледана до 29 ноември 2019 г. (виж още)

 


>>