Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

baner proekt_FA.jpg
baner proekt_12.jpg
baner proekt_3.jpg
baner proekt_2014.jpg
ape_BU.jpg
caf_v1_02logo_site_1.jpg

Сигнали за корупция


Изложба „Изкуството на архивистите“ беше открита в ДАА
20.12.2019

На 19 декември 2019 г. в зала „Архиви“ беше открита изложбата „Изкуството на архивистите“, организирана от Държавна агенция „Архиви“. Представени са произведенията на 11 автори – архивисти от София и страната, които се изявяват както в основната си сфера на дейност, така и в областта на различни жанрове на изобразителното и приложното изкуство – живопис, графика, дърворезба, керамика, иконопис, гобленарство и др.

Изложени са творби на Христо Димитров – Шеху, Светла Николова и Орлин Илиев (дирекция „Дигитализация, реставрация, консервация и микрофилмиране“), Людмила Арсова, Никола Георгиев – Кайо, Върбан Тодоров и покойната Красимира Донова (Централен държавен архив), Росица Цакманова (Държавен архив – София), Кирил Кирилов (дирекция „Публичност на архивите“), Ивелина Димитрова (Регионален държавен архив – Велико Търново), Катерина Томова (дирекция „Административно-правно и финансово-стопанско обслужване).

Авторите от различни поколения показват завидно владеене на изразните средства и предоставят възможност на посетителите да се запознаят с най-доброто от художествените им произведения.

С експонирането на тази изложбата и интереса към нея спокойно можем да кажем, че архивите не само „говорят“, но и – архивите „творят“.

Изложбата може да бъде видяна до края на месец януари 2020 г., всеки работен ден от 9,00 до 18,00 ч.

 


>>