fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

baner proekt_FA.jpg
baner proekt_12.jpg
baner proekt_3.jpg
baner proekt_2014.jpg
ape_BU.jpg

Сигнали за корупция


Осма национална среща на тракийските дружества „Завръщане към корените“
03.05.2017

На 29 април 2017 г. в Свиленград се проведе VIII-та Национална среща „Завръщане към корените“, организирана от Тракийско сдружение Национална инициатива „Завръщане към корените“ и „По обратния път на дедите ни“ към Съюза на тракийските дружества в България, община Свиленград, Тракийския научен институт и Тракийско дружество „Тракия“ – Свиленград. В срещата участваха потомци на бежанци от Одринска и Беломорска Тракия и Мала Азия, членове на тракийските дружества от Свиленград, Созопол, Несебър, Ивайловград, Казанлък, Шумен, Сливен, Стара Загора, село Мезек и др. От Държавна агенция „Архиви“ участие взеха Дарина Билярска и Марина Димитрова, експерти в Централния държавен архив. Сред гостите бяха вицепрезидентът на Република България, Илияна Йотова, председателя на Съюза на тракийските дружества, Красимир Премянов, депутати от Свиленград, представители на електронните медии и пресата.
Участниците в срещата бяха приветствани със специални обръщения от Иво Христов, началник на кабинета на президента на Република България, от вицепрезидент на Република България, мандат 22.01.2012 – 22.01.2017 г. и  Маргарита Попова. Прочетен бе и поздравителен адрес от доц. д-р Михаил Груев, председател на ДА “Архиви”.
За работата си по проекта „Български имоти и имотите на българските бежанци от Одринска Тракия и Мала Азия“ ДА „Архиви“ бе удостоена с почетен плакет по повод 120 години организирано тракийско движение в
България.


   


>>
ISDAТърсене в
ДИГИТАЛЕН АРХИВ


търси

banner_guides.gif


NERA

Особено ценни и уникални документи

Търсете тук

Дарители