YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби


Сигнали за корупция


Десета национална инициатива-среща „Завръщане към корените“
13.04.2019

На 13 април 2019 г. в Бургас се проведе Десетата национална инициатива-среща, организирана от Тракийско сдружение „Национална инициатива „Завръщане към корените“ и „По обратния път на дедите ни“ към Съюза на тракийските дружества в България.

Домакини на срещата бяха г-н Димитър Николов, кмет на община Бургас, и г-н Стефан Колев, председател на Тракийско дружество „Странджа”, гр. Бургас, съорганизатори на срещата.

В срещата участваха потомци на бежанци от Одринска и Беломорска Тракия и Мала Азия, членове на тракийските дружества от Бургас, Свиленград, Созопол, Ивайловград, Бяла, Стара Загора, с. Люляково, Ахелой и др.

Сред гостите бяха председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов, Михаил Вълов – зам.-председател на ЦР на СТДБ и председател на ТД „Тракия“ в Ямбол, Гено Пухов – председател на Регионалния съвет на тракийските дружества в Бургаски регион и председател на ТД „Яни Попов“ в Созопол, Вълчо Чолаков – областен управител на област Бургас, депутатите Димитър Бойчев и Диана Саватева, представители на медиите. Модератор на срещата беше Божанка Богданова – председател на ТД „Тракия“, София и председател на ТС „Национална инициатива „Завръщане към корените“.

На Десетата национална инициатива-среща за пореден път потомците на тракийските и малоазийските бежанци отдадоха почит и се преклониха пред невинно загиналите, пред силата и стоицизма на дедите си, разказаха спомени за предците си, откриха се нови близки и роднини, споделиха предавани през поколенията тракийски песни и танци.

По покана на г-жа Божанка Богданов, като представител на ДА „Архиви“ в срещата взе участие експерт от ЦДА. 


 

>>