Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Изложба за актьора Кирил Господинов в Държавен архив – Варна
02.11.2018

В Деня на народните будители в Държавен архив – Варна беше открита мултижанровата експозиция „Документален разказ за една легенда. Кирил Господинов – 85 години от рождението“.

Изложбата е част от проекта на дъщерята на актьора – Веси Господинова, „Баш майсторът – завинаги“, който включва пътуваща изложба, експониране на снимки, документи и предмети на Кирил Господинов, прожекции на филми, срещи-разговори с Веси Господинова, работни ателиета.

Изложбата беше открита от Веселина Господинова и Вл. Владимиров, трогателни думи за актьора, сподели неговата съпруга проф. Мирослава Кортенска, След официалната част, благодарение на екипа на „Ти си Варна“, гостите имаха възможност да се насладят на прожекцията на „Баш майсторът на море“,.
В изложбата за първи път са показани документи на Кирил Господинов като актьор във Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“, съхранявани в Държавен архив – Варна; лични документи, програми, афиши и снимки от личния архив на Веси Господинова. Втората част на изложбата представлява табла със сцени от поредицата „Баш майсторът“, част от пътуващата изложба на Веси Господинова, осъществена с финансовата подкрепа на Община Варна.

Приятели и почитатели на актьора ще могат да видят изложбата до края на годината в изложбената зала на Държавен архив – Варна. След закриването й личният архив на актьора ще бъде дарен на Държавен архив – Варна.


>>