Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Национална конференция „България в световната история и цивилизации“ във Варна
26.11.2018

На 24 и 25 ноември 2018 г. в Пленарната зала на община Варна се проведе XXIII национална конференция „България в световната история и цивилизации“, организирана от Сдружение „БЪЛГАРИЯ – ДУХ И КУЛТУРА“ със съдействието на Община Варна.

Подтемата на форума тази година беше „Паметни събития и личности“.

В конференцията участваха над 30 изследователи с нови проучвания с широка хронологична и тематична палитра от областта на археологията, историографията, лингвистиката, етнологията.

Владимир Владимиров, ръководител на „Държавен архив – Варна“ представи доклад на тема „Държавният архив – пазител на историческата памет“ с акцент на три събития от културния календар за 2018 г. на Държавна агенция „Архиви“: изложба-живопис „Варна през 1885 г. – оповестяване на Съединението на България, през погледа на художника Христо Наумов Ботев“, организирана от ДА – Варна; изложба „Дипломация и доблест“, посветена на 110 годишнината от обявяването на Независимостта на България на Държавна агенция „Архиви“ съвместно с Националния исторически музей; и албум „България и Европа“, издание на Държавна агенция „Архиви“ по повод българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Програмата на форума е публикувана в сайтаwww.istor-konf-varna.com


>>