Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


„Мениджър за един ден“ в Държавен архив – Варна
08.11.2019

На 7 ноември 2019 г., за поредна година, Държавен архив – Варна посрещна, като институция-домакин на инициативата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България и Държавна агенция „Архиви“, ученици от Варненската търговска гимназия.

Тази година Деница Гамбезова и Златиана Стоименова бяха главен и старши експерт в Държавен архив – Варна.
Г-жа Гинка Колева, директор на Дирекция „Регионален държавен архив“ – Варна, ги запозна с историята и структурата на институцията, визията и мисията на архивите.

Съвместно с гл. експерт Пресиян Панайотов и ст. експерт Гергана Георгиева, младите колеги работиха по обработката и дигитализацията на протоколи на ГНС – Варна, като част от темата „Органи на власт и управение“ и се запознаха със задълженията по обслужване на граждани, извършване на справки, изнасяне, предоставяне на архивни единици за ползване от читатели и подреждането им в хранилище.

Ръководителят на Държавен архив – Варна Владимир Владимиров запозна Деница и Златиана с Информационната система на държавните архиви и тематичните сайтове на Държавна агенция „Архиви“. Той им връчи сертификати за участие в инициативата.

Колегите от Държавен архив – Варна изказват благодарност на Деница и Златиана за ентусиазма, любопитството и отзивчивостта и ги изпращат с пожелание за успехи в образованието и бъдещата им реализация.


 


>>