YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Ден на отворени врати в Държавен архив - Варна
11.10.2016

На 10 октомври 2016 г., в рамките на честванията по повод 65-годишнината от създаването на държавните архиви в България и 64 години от създаването на Варненския архив, в Държавен архив – Варна беше обявен и проведен Ден на отворени врати.
 
Варненци и гости на града от различни възрасти посетиха институцията и се запознаха с екипа специалисти и тяхната ежедневна работа по обработване, съхраняване и популяризиране на документите. Надникнаха в архивохранилищата, където се пази документалното богатство за историята на Варна и проследиха процесите по реставрация на документи и по дигитализиране на архивни документи по проекта „Яд Вашем“, получиха и информация за предлаганите услуги и начините за достъп до архивна информация.
 
Посетителите разгледаха изложбата на худ. Христо Наумов Ботев „100 години от събитията, свързани с Черноморския флот и бойните действия при Балчик през Първата световна война 1916 г.“, както и тематичната изложба „История на Държавен архив – Варна“.
 
В Деня на отворени врати беше обявена инициативата „Читател на 2015 година“..Държавен архив – Варна отличи читателя с най-много посещения през 2015 година – г-н Маргарит Мерджаннов, преподавател по български език и литература в I ЕГ – Варна.

БНТ2, 10 октомври 2016 г.

Ф
окус нюз, 10 октомври 2016 г.

Черно море, 10 октомври 2016 г.

Черно море, 10 октомври 2016 г. 


>>