YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Участие на Държавен архив – Кюстендил в кръгла маса „Регионални културни политики за опазване на книжовно-документалното наследство в институциите на паметта – библиотеки, архиви, музеи“
31.10.2019

Държавен архив – Кюстендил взе участие в кръгла маса на тема: „Регионални културни политики за опазване на книжовно-документалното наследство в институциите на паметта – библиотеки, архиви, музеи“, проведена на 21-22 октомври 2019 г. и организирана от Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ – Кюстендил и Философския факултет при Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 

Главен експерт Рилка Петрова представи видеопрезентация за интернет страниците на Държавна агенция „Архиви“ и Държавен архив – Кюстендил и Информационната система на държавните архиви. В доклад на тема: „Информационните технологии в помощ на популяризирането на архивните документи“ тя засегна въпроси, като: информационната и популяризаторската дейност, дигитализацията на архивни документи и Информационната система на държавните архиви.

Кръглата маса се проведе по повод на 60-годишния юбилей на Регионалната библиотека. Ръководителят на Държавен архив – Кюстендил Петър Шейков връчи поздравителен адрес във връзка с юбилея.

 

 

>>