Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Държавен архив - Ловеч отбеляза Международния ден на архивите
10.06.2019

На 10 юни 2019 г. служителите от Държавен архив - Ловеч отбелязаха Международния ден на архивите с Ден на отворените врати. Гости на архива бяха представители от Регионалния исторически музей, Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев“, Регионално управление на образованието, бивши колеги архивисти и др.

Началникът на Архива Павлина Петрова обяви годишните номинации за Читател и Приятел на архивите.
За Читател на 2018 г. бе отличен доц. д-р Ангел Николов – преподавател по средновековна българска история в Историческия факултет на Софийския университет. През изминалата година доц. Ангел Николов е осъществил над 20 посещения в архива със заявени и използвани 82 архивни единици по тема за църковната история на Ловешкия край през периода ХІХ-ХХ в.

Наградата за Приятел на архивите бе присъдена на Начално училище „Инж. Георги Ив. Вълков“ гр. Луковит, чийто принос за популяризиране на архивното наследство е съвместната работа с архива по подготовката и издаването на книга за историята на училището през 2018 г.

На отличените бяха връчени грамоти и награди.

Гостите на архива имаха възможност да видят изложба на арабографични документи, съхранявани във фондовете на Ловешка градска община, Ловешки окръжен съд и Луковитския околийски съд. Експозицията беше представена от гл. експерт Петя Атанасова и включва оригинални образци на османотурски документи за собственост.>>