Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Държавен архив – Ловеч отбеляза 10 октомври
11.10.2019

Държавен архив – Ловеч отбеляза 10 октомври – професионалният празник на служителите от системата на държавните архиви в България с документална изложба, посветена на 140-годишнината от основаването на Окръжен съд в града. Изложбата е дело на съвместните усилия на двете институции и беше представена в административната сграда на Окръжния съд. На откриването присъстваха представители на различни културни и обществени организации и граждани на Ловеч. Председателят на съда г-жа Милена Вълчева връчи поздравителен адрес и поздрави служителите на архива по случай празника.

Богато илюстрована с архивни материали експозицията разказва за историята на съда още от най-ранните години на неговото създаване и включва документи и снимки от фонда на съдебната институция, съхраняван в Държавен архив – Ловеч. Сред тях се открояват редките образци на стари актови книги, крепостни актове, протоколи и съдебни решения, както и колекцията от фотографии на председатели на съда и съдебни състави за периода от 1888 г. до 1934 г.

Същия ден Държавен архив – Ловеч обяви Ден на отворените врати. Посетителите имаха възможност да видят оригиналите на част от документите, включени в изложбата.


  


>>