YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Изложба „100 години история“ по повод 100-годишния юбилей на Природо-математическата гимназия „Св. Климент Охридски” в Монтана
25.11.2015

На 25 ноември 2015 г. във фоайето на Драматичен театър – Монтана, по повод 100-годишния юбилей на Природо-математическа гимназия „Св. Климент Охридски” – Монтана беше открита документалната изложба “100 години история”. На тържественото откриване присъстваха областният управител на област Монтана г-н Ивайло Петров, кметът на Община Монтана г-н Златко Живков, настоящи и бивши директори и учители, ученици и възпитаници на Гимназията, представители на държавни и общински институции,  граждани от Монтана и гости на юбилейното тържество.

Изложбата, която е съвместна проява на Държавен архив – Монтана и на Природо-математическа гимназия „Св. Климент Охридски” – Монтана, бе  представена от Ангелина Емилова, началник на Държавен архив – Монтана.

На 22 табла са експонирани 222 документа, от които 188 снимки. 162 снимки и 22 документа са предоставени от учрежденския архив на ПМГ и от личните архиви на настоящи и бивши директори и учители. В изложбата са отразени като учебната, така и извънкласната дейност, бригадирски труд, спортни и културни изяви на ученици. Интерес представляват документите от първите две десетилетия на учебното заведение, сред които и снимка на училищното настоятелство от 1930 г. Специално място е отредено и на част от многото изявени възпитаници, както и на директорите на учебното заведение, хората, вложили знания, умения и далновидност, за да я има и днес Природо-математическата гимназия.
 

   
   


>>