YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Ломският учител и рецитатор Васил Божинов гостува на Монтана
28.09.2015

 

 

     На 28 септември 2015 г. в Художествена галерия „Кирил Петров“ – Монтана бе открита документална изложба „Отдаден на образование и култура“, посветена на 85-годишнината на Васил Божинов – учител, културен деятел, общественик от Лом. Изложбата е осъществена от Държавен архив – Монтана. В 14 табла са експонирани 171 копия на документи, от които 94 броя снимки. Документите са от личния архивен фонд на Васил Божинов, съхраняван в Държавен архив – Монтана.
  
     След откриването на изложбата, Марияна Иванова – ст. експерт в Регионалния инспекторат по образованието – Монтана, представи новата книга на Васил Божинов „Съкровени страници“ (срещи, разговори, отзиви). Свои спомени и впечатления от работата си с Васил Божинов споделиха Стефан Стефанов – председател на Дружеството на краеведите в Монтана, Йордан Герасимов – историк и краевед, дългогодишните учители Надежда Анастасова и Любен Антов.

     Ивана Бисерова и Ива Пламенова, възпитанички на Румяна Борисова и Нина Петрова от ОШИ „Добри Христов“ – Монтана, развълнуваха гостите с изпълнението си на „Чардаш“ от Монти. В края на юбилейната вечер гостите на събитието имаха удоволствието да чуят поетичната композиция „Българийо, как скъпа си ми ти!“, изпълнена от Васил Божинов.
        


>>