YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Държавен архив – Монтана гостува на ЦДГ „Изгрев“
07.03.2017

На 16 февруари 2017 г. екип от Държавен архив – Монтана гостува на децата от ІV група на Целодневна детска градина № 11 „Изгрев“ в град Монтана с ръководил г-жа Ваня Крумова. От есента на 2016 г. децата, заедно със своята учителка, работят по проект „Моят град – древен и млад“. Формираните четири екипа имат за задача да проучат историята на един обект от град Монтана и да направят негов умален макет.

Прeд малките изследователи Държавен архив – Монтана представи документалната изложба „Монтана – минало и настояще“, изготвена по повод 125-годишнината от обявяването на градския статут на селището, като специално за тях изложбата бе направена на мултимедийна презентация.

Представянето на изложбата бе съпроведено с беседа, изнесена от Ангелина Емилова, ръководител на архива, която запозна децата по-подробно и с историята на три от обектите, които детските екипи проучват, а именно – Църквата „Св. св. Кирил и Методий“, Паметникът на Септемврийци в центъра на града и Стадиона. Децата с внимание и интерес изслушаха беседата.

След беседата всяко дете получи цветна картичка на четирите обекта, които изучават. В знак на благодарност, от своя страна, децата подариха на гостите от архива саморъчно изработени от тях кукли.

.


>>