YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Документална изложба „95 години организиран футбол в Монтана“
01.06.2017

На 9 май 2017 г. в Държавен архив – Монтана беше открита документална изложба под наслов „95 години организиран футбол в Монтана“. Изложбата е изготвена от Държавен архив – Монтана по инициатива на ОС на БФС – Монтана.

Присъстваха Емил Костадинов, член на изпълкома на БФС; Антон Попов, зам. изпълнителен директор на БФС; Пламка Бошнякова, директор на Дирекция „Публичност на архивите“ в ДАА; Златко Живков, кмет на Община Монтана; Светлин Сретениев, кмет на Община Бойчиновци; Венцислав Евгениев, кмет на Община Медковец; Валери Георгиев, зам.-председател на Общински съвет – Монтана; Румен Панайотов, президент на ФК „Монтана-1921“; представители на държавни и общински институции; футболисти-ветерани; бивши, настоящи и бъдещи спортни и футболни деятели; граждани от Монтана. Приветствия поднесоха г-н Антон Попов, г-жа Пламка Бошнякова и г-н Златко Живков.

В 18 табла са представени документи и снимки, съхранявани в Държавен архив – Монтана, както  и снимки от учрежденския архив на ОС на БФС – Монтана, и от лични архиви на футболни дейци и журналисти. Експонираните документи, снимки, дописки от периодични и самостоятелни издания в хронологичен ред проследяват развитието на футбола в Монтана от далечната 1922 г. до наши дни.


Футболисти-ветерани от Монтана бяха удостоени с почетни значки на БФС, а кметът на Община Монтана Златко Живков – с плакет от БФС за принос в развитието на футбола в Монтана.


>>