YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Документална изложба „150 години просвета“
02.06.2017

На 23 май 2017 г. във фоайето на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Габровница, в присъствието на кмета г-н Борис Цветков, беше открита документалната изложба „150 години просвета“ по повод 150-годишнината от създаването на училището.

Изложбата е съвместна проява на Държавен архив – Монтана и Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Габровница. В 180 документа и 98 снимки в 18 табла са проследени развитието на училището, учебните и извънкласни занимания с децата, участието в различни местни, регионални и национални инициативи.  Част от снимките и документите са предоставени от учрежденския архив на училището и от личните архиви на учители-пенсионери. Интерес представлява собственоръчна приписка, направена в „Ирмология“, богослужебна книга с църковни песнопения от 1866 г. от първия учител – Тудор даскал.


Г-жа Бисерка Фильова, директор на училището, поднесе приветствие към ученици и учители по повод годишнината и предстоящия празник на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.


>>