Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Държавен архив - Перник отбеляза Международния ден на архивите
13.06.2017

По повод Международния ден на архивите 9 юни Държавен архив – Перник номинира читател, дарители и приятел на архива за 2016 г. Имената на отличените бяха обявени във вечерните новини по канал „Струма“ на Телевизия „Кракра“ – Перник.За Читател на 2016 г. бе отличен Георги Радославов с 125 посещения в читалнята на архива и използвани 55 архивни единици в изследователската му дейност по различни теми с цел популяризирането им в специализирани печатни издания и конференции.

За Дарители на 2016 г. бяха отличени Симеон Мильов, Симеон Янев и Георги Радославов, на чието име са регистрирани лични фондове, отразяващи тяхната богата обществено-политическа, служебна и краеведска дейност. Приетите през отминалата година документи допълват съхраняваните в Държавен архив – Перник свидетелства от регионален и национален характер за личности и събития.

За Приятел на архива за 2016 г. бе обявена Славка Милева – журналист на Телевизия „Кракра“ – Перник, за отразените през годината нови постъпления, изложби, исторически събития и любопитни факти от документи, съхранявани в Държавен архив - Перник. Отразените теми в репортажите на кабелната телевизия стават повод читалнята на архива да бъде посетена от журналисти от национални медии, университетски преподаватели, студенти и учени.

 


>>