YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Държавен архив - Пловдив в Международния ден на архивите
13.06.2017

В Международния ден на архивите Държавен архив – Пловдив обяви номинациите си за: Читател на 2016 г. – Владимир Балчев; Дарител на архива за 2016 г. – Иван Тодоров Вакрилов; и Приятел на архива за 2016 г. – Димитър Янков Райчев.

9 юни беше Ден на отворени врати. Специално за празника беше експонирана временна изложба с документи от колекцията „Банкови документи, ценни книжа и банкноти“ за историята и вида на този род документи като разменно средство. Най-старият представен документ е от 1885 г. Атрактивен е и руски държавен кредитен билет от 1912 г. с ликовете на цар Петър I и императрица Eкатерина Велика.

Посетителите имаха възможност да видят и изложбата „Когато завесата се вдигне” – за историята на театъра и операта в Пловдив, да посетят архивохранилище, читалнята и реставрационната лаборатория на архива. Беше направена демонстрация на Автоматизираната информационна система на архивите и в частност онлайн ползването на информация за документалните масиви на Държавен архив – Пловдив.>>