Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Международният ден на архивите в Държавен архив – Търговище
10.06.2020

Международният ден на архивите – 9 юни е ден, в който архивистите от цял свят имат възможност да напомнят на обществеността значението на документите и архивите за опазване доказателствата за икономическото, политическото, социалното и културно развитие на човечеството.

По повод празника, Държавен архив – Търговище подготви изложба, посветена на 125-годишнината от рождението на художничката Олга Шеханова-Шишкова. Експонираните документи, съхранявани в архива, представят част от нейния живот и творчество. Изложбата може да бъде видяна във фейсбук страницата ни, а след отмяната на епидемичната обстановка и на място в архива.

За 2019 г. Държавен архив – Търговище има само една номинация и тя е в категорията „Читател на годината“. Отличените за Читател на архива за 2019 г. са Валентин Тодоров Княжевич – с най-голям брой заявени и използвани архивни единици, и Светлин Тодоров Божинов – с най-много посещения. Грамотите им ще бъдат връчени на 10 окт. 2020 г. – на празника на българските архивисти.

 

>>