Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Държавният архив във Велико Търново със заключителна пресконференция по проект на НФК
01.02.2019

На 31 януари 2019 г. в Областна администрация – Велико Търново беше проведена заключителна пресконференция по проект на ДАА „Европейци и великотърновци, учили в Европа, с принос за обществено-икономическия и културен живот в Търново“, който се реализира с финансовата подкрепа на програма „Културно наследство“, модул „Културно наследство“ на Национален фонд „Култура“ с договор № 118-N-7/01.06.2018 г.

Пресконференцията беше открита от проф. д-р Любомира Попова – областен управител на област Велико Търново. Сред присъстващите бяха представители на партньорските организации: г-н Георги Чукуров – гл. експерт Община Велико Търново, доц. Петя Събева – заместник-декан на „Исторически факултет“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, г-н Павлин Витанов – директор на ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“. Събитието уважиха г-жа Ивелина Димитрова – директор на Дирекция РДА – Велико Търново, доц. д-р Калина Иванова – зам.-директор на РБ „ П.Р.Славейков“ – В. Търново, д-р Миглена Петкова – зам.-директор на РИМ – В.Търново, г-жа Виолета Йосифова – директор на Старопрестолна гимназия по икономика – В. Търново, както и граждани.

Гост на пресконференцията беше г-жа Дочка Михова – един от тримата дарители на документи на ДА – В. Търново в резултат на призива на архива при стартирането на проекта.

Ръководителят на проекта г-жа Боряна Маринова, началник на отдел ДА – Велико Търново представи резултатите от осемте месеца работа на екипа. Пред гостите и медиите беше показана дигиталната изложба „ВеликоТърново – част от Европа“, която представя чрез документи и снимки, съхранявани във фондовете на ДА – В. Търново, личности, дали своя принос за развитието на града. Раздадени бяха дискове с дигиталната изложба „Велико Търново – част от Европа“ и календари за 2019 г., които са продукти от проекта. 


>>